1η ημέρα κατάληψης 3/5/17

Σήμερα,4 Μαρτίου 2017,επιλέξαμε να καταλάβουμε το κτίριο στην οδό Ματρόζου, στη γειτονιά του  Κουκακίου, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους δημόσιους φορείς στους οποίους δωρήθηκε. Η κίνησή μας αυτή γίνεται αφενός για να καλύψουμε την ανάγκη μας για στέγαση,μεσυλλογικούς όμως όρους,σπάζοντας τη νοοτροπία του ιδιωτικού συμφέροντος, και αφετέρου για να στεγάσουμε τις πολιτικές μας δραστηριότητες, να εδαφικοποιήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφής κυριαρχία.
Το εγχείρημά μας λειτουργεί στη βάση της αυτοοργάνωσης ,της ισότητας και της αλληλεγγύης, με μόνο όργανο λήψης αποφάσεων τη συνέλευση. Δεν έχουμε ούτε και επιθυμούμε καμία σχέση με κόμματα,πολιτικούς φορείς και ΜΚΟ.

Είμαστε μια ομάδα ατόμων με διαφορετικές καταβολές,κουλτούρες και γλώσσες. Δουλεύουμε,σπουδάζουμε, είμαστε άνεργες/οι, αλλά μέσα στους χώρους που καταλαμβάνουμε προσπαθούμε και θέτουμε σαν στόχο να απεγκλωβιστούμε από τις κοινωνικές ταυτότητες που προκαθορίζουν και περιορίζουν τον τρόπο ζωής μας, και να δομήσουμε ελεύθερες, δημιουργικές, συντροφικές και αγωνιστικές σχέσεις. Στη βάση των παραπάνω είναι αυτονόητο ότι δε θα ανεχτούμε διακρίσεις και υποτιμητικές συμπεριφορές που αφορούν την εθνικότητα, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τη σωματική και ψυχική αρτιότητα, ή απέναντι στα μη ανθρώπινα πλάσματα.

Μέσα στους στόχους του εγχειρήματος είναι να κοινωνικοποιήσει τις ιδέες και τις δραστηριότητές του, να βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το κοινωνικό του περιβάλλον και να εμπλακεί στους τοπικούς αγώνες. Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς να βοηθήσει και να πλαισιώσει το εγχείρημα, από το να έρθει να πιει ένα καφέ μαζί μας, μέχρι να δημιουργήσει δομές μέσα σε αυτό και να συμμετέχει στους αγώνες.

Οι ανοιχτές μας πόρτες θα γκρεμίσουν τις κλειστές με ό,τι αυτές κρύβουν πίσω τους.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
—————————————————————-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *